Když necháte krkovičku pozvolna péct, tuk se krásně uvolní do masa a prostoupí ho lahodnou chutí. Inspirujte se třeba tímto receptem.
Ingredience
- 1,5 kg vepřové krkovice
- 8 stroužků česneku
- 1 PL nasekaného rozmarýnu
- 1 PL dijónské hořčice
- 1 PL cirtonové šťávy
- 4 PL olivového oleje
- 4 PL sherry
- 2 PL javorového sirupu
- 250 g cherry rajčat
- sůl
Postup
- Předehřejte troubu na 150°C
- Rozmačkejte 4 stroužky česneku a přidejte k nim hořčici, citronovou šťávu, rozmarýn a olej a promíchejte
- Maso vložte do pekáče a pomažte ho ze všech stran olejovou pastou
- Přelijte ho sherry a javorovým sirupem a pečte 3 hodiny
- Během pečení občas podlévejte výpekem nebo vodou
- Na posledních 15 minut přidejte do pekáče cherry rajčátka a na plátky nasekané zbylé stroužky česneku
- Když maso vyndáte z trouby nechte ho ještě 10 minut odpočívat pod alobalem
- Servírujte nakrájené na plátky, přelité výpekem s rajčaty a česnekem.
- Jako přílohu podávejte rýži