Vánoční rohlíčky se skořicí

Vánoční rohlíčky se skořicí

Dodejte svému cukroví příjemnou vůni a kořenně nasládlou chuť. Upečte si vanilkové rohlíčky se skořicí, se kterými se jistě odlišíte od zaběhlé klasiky.

Ingredience

  • 4 hrnky hladké mouky
  •  ¾ hrnku chlazeného másla
  • 1 hrnek zakysané smetany
  • 3 žloutky z větších vajec
  • 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 2 bílky z větších vajec
  • 2 lžíce vody
  • 1 hrnek cukru
  • 3 čajové lžičky mleté skořice

Postup

  • Ve větší míse smíchejte mouku s máslem do hrudkovité směsi.
  • V malé míse rozšlehejte zakysanou smetanu, žloutky a vanilkový extrakt.
  • Vzniklou směs přidejte do hrudkovité směsi a míchejte, dokud těsto tvoří kouli.
  • Vzniklou kouli těsta zabalte do potravinářské fólie a dejte vychladit na 4 hodiny (nejlépe přes noc) do ledničky.
  • Těsto rozdělte na čtvrtiny a utvořte z nich válečky, ,které rozdělte na malé kousky, ze kterých tvarujte malé rohlíčky.
  • V misce si rozšlehejte bílky s vodou, kterými budete rohlíčky potírat.
  • V další misce si smíchejte cukr se skořicí, čímž potřené rohlíčky následně posypete.
  • Potřené a posypané rohlíčky, vyskládané na pečícím papíru, dejte péct na 180°C po dobu 15-17 minut nebo dozlatova.
  • Upečené, vychladlé rohlíčky skladujte na chladném místě.
Talíř rohlíčků se skořicí
Zdroj: pixabay.com
Monika Blažková

Autor článku
Monika Blažková

Vaření je můj relax. Už od malička mě učila moje mamka ty nejlepší dobroty. Mimo jiné se ve volném čase věnuji pečení pro mé blízké a nyní ráda předám nějakou tu inspiraci i vám. :)

Líbil se vám tento recept? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.