Dodejte svému cukroví příjemnou vůni a kořenně nasládlou chuť. Upečte si vanilkové rohlíčky se skořicí, se kterými se jistě odlišíte od zaběhlé klasiky.
Ingredience
- 4 hrnky hladké mouky
- ¾ hrnku chlazeného másla
- 1 hrnek zakysané smetany
- 3 žloutky z větších vajec
- 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 2 bílky z větších vajec
- 2 lžíce vody
- 1 hrnek cukru
- 3 čajové lžičky mleté skořice
Postup
- Ve větší míse smíchejte mouku s máslem do hrudkovité směsi.
- V malé míse rozšlehejte zakysanou smetanu, žloutky a vanilkový extrakt.
- Vzniklou směs přidejte do hrudkovité směsi a míchejte, dokud těsto tvoří kouli.
- Vzniklou kouli těsta zabalte do potravinářské fólie a dejte vychladit na 4 hodiny (nejlépe přes noc) do ledničky.
- Těsto rozdělte na čtvrtiny a utvořte z nich válečky, ,které rozdělte na malé kousky, ze kterých tvarujte malé rohlíčky.
- V misce si rozšlehejte bílky s vodou, kterými budete rohlíčky potírat.
- V další misce si smíchejte cukr se skořicí, čímž potřené rohlíčky následně posypete.
- Potřené a posypané rohlíčky, vyskládané na pečícím papíru, dejte péct na 180°C po dobu 15-17 minut nebo dozlatova.
- Upečené, vychladlé rohlíčky skladujte na chladném místě.