Polomáčené mandlovo-vanilkové rohlíčky

Polomáčené mandlovo-vanilkové rohlíčky

Populárním receptem v mnoha evropských zemích jsou právě vanilkové rohlíčky, které mají mnoho variant. V Německu jsou rohlíčky, známé jako „Vanillekipferl“, pečené s mletými mandlemi a nakonec polomáčené v čokoládě. A my si je teď také zkusíme.

Ingredience

  • 1 hrnek (250 ml) másla pokojové teploty
  • ¾ hrnku (180 ml) moučkového cukru
  •  ¼ hrnku (60 ml) krystalového cukru
  • 1 čajová lžička (5 ml) mandlového nebo vanilkového extraktu
  • 1 a ½ (375 ml) hladké mouky
  •  ¾ hrnku (180 ml) mandlové mouky
  •  ¼ čajové lžičky soli
  • 300g mléčné čokolády

Postup

  • Smíchejte máslo, ¼ šálku (60 ml) moučkového cukru, krystalový cukr a mandlový nebo vanilkový extrakt.
  • V další misce rozšlehejte mouku a sůl, přidejte směs mouky do směsi másla.
  • Míchejte, dokud nevznikne těsto.
  • Polévkovou lžící nabírejte po kouscích těsto a tvarujeme do půlměsíčků – rohlíčků, přičemž konce mírně zužujte.
  • Rohlíčky vykládejte plech vyložený pečícím papírem s rozestupem 1 palce.
  • Nechte chladit po dobu 45 minut.
  • Předehřejte si troubu na 180°C.
  • Rohlíčky pečte po dobu 12-14 minut, nebo dozlatova.
  • Zcela vychladlé rohlíčky ponořte z poloviny do rozpuštěné čokolády a vracejte zpět na plech, aby čokoláda ztuhla.
  • Můžete také vložit na 5 minut do ledničky.
  • Nakonec pomocí sítka posypte moučkovým cukrem zbylou polovinu rohlíčku.
  • Rohlíčky skladujte na chladném místě.
Polomáčené rohlíčky v bedýnce
Zdroj: redbook.com
Monika Blažková

Autor článku
Monika Blažková

Vaření je můj relax. Už od malička mě učila moje mamka ty nejlepší dobroty. Mimo jiné se ve volném čase věnuji pečení pro mé blízké a nyní ráda předám nějakou tu inspiraci i vám. :)

Líbil se vám tento recept? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.