Výrazná chuť paprik a rajčat kuřecímu masu prostě sluší. Objevte tradiční maďarskou kuchyni.
Ingredience
- 2 PL vepřového sádla
- 3 kuřecí stehna
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 červená kapie
- 3-4 PL koření červená sladká paprika
- 500 ml kuřecího vývaru
- 500 ml smetany na vaření
- 3 PL mouky
- sůl
Postup
- V hrnci rozehřejte sádlo a zprudka na něm ze všech stran opečte stehna
- Maso vyjměte a doložte stranou
- Na sádle osmažte nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidejte česnek, na malé kousky nakrájenou papriku a rajčata a opékejte 2-3 minuty, poté zasypte kořením a solí
- Vraťte do hrnce maso, zalijte vývarem, promíchejte a nechte pod pokličkou dusit 40 minut
- V misce smíchejte mouku se smetanou
- Maso opět vyjměte a do hrnce vlijte smetanovou směs, několik minut povařte
- Omáčku rozmixujte, vraťte do ní maso a můžete podávat
- Servírujte s houskovým knedlíkem, noky nebo maďarskými nokedli