Špízy z bůčku s okurkou a s vietnamskou omáčkou

Špízy z bůčku s okurkou a s vietnamskou omáčkou
Příprava: 10 minut Vaření: 70 minut Počet porcí: 5

Zkuste pečený bůček trochu netradičně. Připravte tyto masové jednohubky například na oslavu nebo party a určitě sklidíte obdiv a úspěch.

Ingredience

  • 900 g vepřového bůčku
  • 6 PL tmavé sójové omáčky
  • 4 PL rybí omáčky
  • ½ PL strouhaného zázvoru
  • šťáva z jedné limetky
  • 175 g hnědého cukru
  • 1 salátová okurka

Postup

  1. Smíchejte v menším hrnci sójovou omáčku, rybí omáčku, zázvor, limetkovou šťávu a hnědý cukr.
  2. Ohřívejte na mírném plameni dokud omáčka lehce nezhoustne.
  3. Nechte vychladnout.
  4. Půlku omáčky si oddělte do misky a dejte stranou k servírování.
  5. Maso rozkrájejte na kostky a vložte je do druhé poloviny omáčky.
  6. Nechte 30 minut marinovat v ledničce.
  7. Vyjměte maso z marinády a vložte ho na plech s pečicím papírem.
  8. Pečte 60 minut v troubě vyhřáté na 180°C.
  9. Pomocí škrabky na brambory si připravte okurkové plátky.
  10. Každý plátek napíchněte na dřevěný špíz jako skládací harmoniku.
  11. Pod okurku napíchněte kostku masa.
  12. Špízy vyskládejte na talíř společně s omáčkou v misce a servírujte.
Kostky pečeného bůčku servírované na špízu s okurkou
Zdroj: olivemagazine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.