Bostonské fazole pečené s bůčkem

Bostonské fazole pečené s bůčkem

Zkuste americkou verzi vepřového boku upečeného s fazolemi – jídlo z jednoho hrnce pro celou rodinu

Ingredience

  • 500 g bílých fazolí
  • 2 cibule
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 mrkve
  • 2 PL dijónské hořčice
  • 2 PL třtinového cukru
  • 2 PL rajčatového pyré
  • 800 g vepřového boku
  • 2 PL oleje
  • sůl, pepř
  • 1 PL petrželky

Postup

  1. Fazole namočte do vody nejméně na 4 hodiny
  2. Maso potřete olejem, solí a pepřem a nechte stejně dlouho marinovat v lednici
  3. Fazole nechte ve vodě a deset minut je povařte
  4. Sceďte a propláchněte
  5. Cibuli nakrájejte na plátky, řapíkatý celer na kousky a mrkev na půlkolečka
  6. V pekáčku smíchejte zeleninu, fazole, hořčici, cukr, sůl a pepř a podlijte vodou
  7. Přidejte maso, zakryjte a pečte 1,5 hodiny v troubě rozpálené na 160°
  8. Průběžně kontrolujte a v případě potřeby podlijte vodou
  9. Maso vyndejte z pekáčku a pokrájejte na kousky nebo na plátky
  10. Podávejte na fazolích, posypané čerstvou petrželkou
talíř s pečeným bůčkem, pečenými fazolemi a zeleninou
Zdroj: bbcgoodfood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.