Krémová květáková polévka

Krémová květáková polévka

Polévka z květáku se často připravuje v podobě zeleninového krému. Je to totiž snadné.

Stačí uvařit a rozmixovat a získáte lahodnou, krásně jemnou polévku. K naprosté dokonalosti stačí přidat lžičku zakysané smetany, která jídlo báječně osvěží.

Ingredience

  • 1 menší květák
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 smenata na vaření
  • ½ l zeleninového vývaru
  • 200 ml vody
  • 2 PL olivového oleje
  • pepř, sůl
  • tymián

Postup

  1. Květák rozeberte na malé růžičky
  2. Cibuli nakrájejte na drobno, česnek na plátky
  3. V hrnci rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli
  4. Přidejte česnek, květák a tymián a chvilku prohřejte, dokud se koření nerozvoní
  5. Zalijte vývarem a vodou
  6. Přivěďte k varu
  7. Na mírném plameni vařte dokud květák nezměkne
  8. Přidejte smetanu a provařte
  9. Vyjměte z polévky pár kousků květákových růžiček a dejte je stranou
  10. Polévku v hrnci rozmixujte do hladka tyčovým mixérem
  11. Každou porci ozdobte lžící zakysané smetaky a růžičkou uvařeného květáku
Krémová květáková polévka ve dvou miskách ozdobená ořechy, bylinkami a zakysanou smetanou
Zdroj: thefeedfeed.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.