Francouzská květáková polévka s pórkem

Francouzská květáková polévka s pórkem

Pokrmy ze Země galského kohouta jsou delikátní a vyjímkou není ani květáková polévka. Recept na ni je snadný a výsledná chuť vás ohromí.

Ingredience

  • 2 PL másla
  • 2 PL hladké mouky
  • 1 pórek
  • 1 středně velký květák
  • 1 l kuřecího vývaru
  • pepř
  • sůl

Postup

  1. V hrnci rozehřejte máslo a zaprašte ho moukou.
  2. Promíchejte a nechte zpěnit
  3. Přidejte omytý a na drobné růžičky rozebraný květák a na půl kolečka nakrájený pórek
  4. Zalijte vývarem a přiveďte k varu
  5. Na mírném plameni vařte zhruba 20 minut, dokud květák nezměkne
  6. Osolte a opepřete dle chuti
  7. Hotovou polévku rozmixujte
  8. Servírujte ozdobené pár kolečky čerstvého pórku
květáková polévka v zeleném hrnci a dvou šedých miskách ozdobená pórkem
Zdroj: debraklein.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.