Rádi zkoušíte něco netradičního? Nejíte živočišné výrobky? Nebo se vyhýbáte lepku? Ve všech případech jsou brownies z fazolí ideální volbou. Upečte si je podle našeho receptu.
Ingredience
- 2 plechovky červených fazolí
- 2 PL kakaa
- 40 g (bezlepkových) ovesných vloček
- 1 banán
- 100 ml rostlinného mléka
- špetka soli
- 120 g agáve sirupu
- 4 PL kokosového oleje
- 1 ČL jedlé sody
- 1 ČL vanikového extraktu
Postup
- Fazole slijte a propláchněte
- Smíchejte je s banánem, rostlinným mlékem, kokosovým olejem, agáve sirupem a vanilkovým extraktem a rozmixujte
- Rozmixujte ovesné vločky a smíchejte je v míse s cukrem, jedlou sodou a solí
- Přilijte fazolovou směs a pečlivě promíchejte
- Nalijte na plech, ve kterém je rozložený pečicí papír
- Pečte 25 minut v troubě rozehřáté na 180°
- Po vychladnutí rozkrájejte na čtverce
- Servírujte ozdobené čerstvým ovocem