Nejlepší polévka z červené čočky je krásně vláčná, jemná a chuťově vyvážená. Toho docílíte přidáním kokosového mléka a tou správnou kombinací koření.
Ingredience
- 150 g červené čočky
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 1 bobkový list
- 1 chilli paprička
- ½ l zeleninového vývaru nebo ½ litru vody a ½ kostky zeleninového bujónu
- sůl, pepř
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 PL olivového oleje
Postup
- Cibuli nakrájenou najemno osmahněte na oleji v hrnci
- Přidejte červenou čočku a mrkev
- Krátce opečte
- Přidejte nasekaný česnek a promíchejte
- Zalijte vývarem nebo vodou s rozpuštěným bujónem a přiveďte k varu
- Přidejte bobkový list a nasekanou chilli papričku
- Vařte asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne
- Zalijte kokosovým mlékem
- Osolte a opepřete podle chuti
- Podávejte ozdobené petrželkou