Čokoláda, skořice, vánoční koření.
Připravte si moučník, jehož kolébkou jsou Spojené státy americké. Právě tam patří mezi oblíbené vánoční pochoutky.
Upéct si však brownies i jako zdravé veganské cukroví. Stačí zvolit správné ingredience.
INGREDIENCE
- 2 hrnky špaldové mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1/4 hrnku kakaového prášku
- 1 hrnek jablečného pyré
- 1/2 hrnku kokosového oleje
- 1/4 hrnku mandlového mléka pokojové teploty
- 2 lžíce skořice
- 1/2 lžičky mletého muškátu
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
- 1/4 lžičky mletého zázvoru
- špetka jemné mořské soli
- 1 hrnek tmavé čokolády na polevu
- 1/4 hrnku plnotučného kokosového mléka na polevu
POSTUP
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Ve velké misce smíchejte mouku s jedlou sodou a špetkou soli.
- V další misce smíchejte kakaový prášek s javorovým sirupem, kokosovým olejem, jablečné pyré a veškeré koření.
- Do misky s kakaovým práškem, kokosovým olejem a jablečným pyré přidejte směs z první misky (mouku, jedlou sůl a špetku soli) a mandlové mléko. Těsto důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily dohromady.
- Vymažte si a vysypte plech a nalijte do něj těsto.
- Těsto pečte asi 20 až 23 minut.
- Upečené těsto nechejte vychladnout.
- Zatím si rozehřejte kokosové mléko určené na polevu a přidejte do něj čokoládu.
- Míchejte, dokud nebude čokoládová poleva bez hrudek.
- Čokoládovou polevu nalijte na vychlazené upečené brownies, nechejte ji ztuhnout, a potom brownies rozkrájejte.