Nepečený vegan cheesecake

Nepečený vegan cheesecake
Příprava: 30 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 12

Dezert tvoří dvě vrstvy, a to krusta a sýrová vrstva.

Existuje několik veganských verzí a my vám nyní jednu poskytneme.

INGREDIENCE NA KRUSTU

  • 1/2 hrnku raw mandlí
  • 1/4 hrnku sušeného kokosu
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 5 sušených datlí
  • 3 lžíce mandlového mléka
  • špetka jemné mořské soli

INGREDIENCE NA KRÉM

  • 1 hrnek raw kešu oříšků (přes noc namočené ve vodě)
  • 1/2 hrnku semoliny (vařené 10 minut)
  • 1/3 hrnku roztaveného kokosového oleje
  • ¼ hrnku mandlového mléka
  • ½ hrnku agávového sirupu

POSTUP NA KRUSTU

  1. Vyložte si kulatou formu na koláč pečicím papírem, nebo použijte silikonovou formu.
  2. Kuchyňským robotem na co největší otáčky rozmixujte ovesné vločky, vypeckované datle, sušený kokos, mandle a sůl.
  3. Snižte rychlost kuchyňského robota a přidejte mandlové mléko. Mixujte do té doby, než nevznikne lepkavá směs.
  4. Směs nalijte do formy a zatlačte ji třeba lžící, nebo prsty.

POSTUP NA KRÉM

  1. Po dobu 10 minut vařte semolinu na středním ohni (nebo podle návodu na obalu).
  2. Pokud se objeví nějaké hrudky, rozmixujte ji ještě ručním mixérem.
  3. Semolinu nechejte vychladnout.
  4. Nechejte odkapat kešu oříšky a společně s mandlovým mlékem, kokosovým olejem a agávovým sirupem je rozmixujte.
  5. Vzniklou směs přidejte do semoliny a rozšlehejte.
  6. Šlehejte směs do té doby, než nevznikne hladký krém.
  7. Krém nalijte na krustu a rovnoměrně ho rozetřete.
  8. Vložte na minimálně 3 hodiny do mrazáku, ovšem ideálně přes noc.

TIP: Rozmixujte maliny společně se lžičkou agávového sirupu, abyste vytvořili pyré. Jakmile rozkrájíte cheesecake, ozdobte ho malinovým pyré a přidejte nahoru ještě čerstvé maliny.

nepečený cheesecake po vegansku
Zdroj: vanillacrunnch.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.