Dezert tvoří dvě vrstvy, a to krusta a sýrová vrstva.
Existuje několik veganských verzí a my vám nyní jednu poskytneme.
INGREDIENCE NA KRUSTU
- 1/2 hrnku raw mandlí
- 1/4 hrnku sušeného kokosu
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 5 sušených datlí
- 3 lžíce mandlového mléka
- špetka jemné mořské soli
INGREDIENCE NA KRÉM
- 1 hrnek raw kešu oříšků (přes noc namočené ve vodě)
- 1/2 hrnku semoliny (vařené 10 minut)
- 1/3 hrnku roztaveného kokosového oleje
- ¼ hrnku mandlového mléka
- ½ hrnku agávového sirupu
POSTUP NA KRUSTU
- Vyložte si kulatou formu na koláč pečicím papírem, nebo použijte silikonovou formu.
- Kuchyňským robotem na co největší otáčky rozmixujte ovesné vločky, vypeckované datle, sušený kokos, mandle a sůl.
- Snižte rychlost kuchyňského robota a přidejte mandlové mléko. Mixujte do té doby, než nevznikne lepkavá směs.
- Směs nalijte do formy a zatlačte ji třeba lžící, nebo prsty.
POSTUP NA KRÉM
- Po dobu 10 minut vařte semolinu na středním ohni (nebo podle návodu na obalu).
- Pokud se objeví nějaké hrudky, rozmixujte ji ještě ručním mixérem.
- Semolinu nechejte vychladnout.
- Nechejte odkapat kešu oříšky a společně s mandlovým mlékem, kokosovým olejem a agávovým sirupem je rozmixujte.
- Vzniklou směs přidejte do semoliny a rozšlehejte.
- Šlehejte směs do té doby, než nevznikne hladký krém.
- Krém nalijte na krustu a rovnoměrně ho rozetřete.
- Vložte na minimálně 3 hodiny do mrazáku, ovšem ideálně přes noc.
TIP: Rozmixujte maliny společně se lžičkou agávového sirupu, abyste vytvořili pyré. Jakmile rozkrájíte cheesecake, ozdobte ho malinovým pyré a přidejte nahoru ještě čerstvé maliny.