Zkuste linecké úplně jinak! Vytvarujte je do tvaru košíčků a doplňte je rozmanitými krémy!
INGREDIENCE
Na košíčky využijeme ingredience z prvního receptu na klasické linecké cukroví, případně můžeme i na kakaové linecké.
Na žloutkový krém
- 500 ml mléka
- 120 g másla
- 40 g moučkového cukru
- 6 žloutků
- 5 lžic rumu
- sáček vanilkový pudingu
POSTUP
- Vypracujeme dle návodu těsto, které necháme v lednici aspoň hodinu odpočinout.
- Poté odebíráme po kouskách, které vtlačujeme do formiček ve tvaru košíčků.
- Uvnitř necháme místo na krém.
- Pokládáme na plech a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C. Jakmile zrůžoví, vytahujeme z trouby.
- Během pečení si připravíme krém, a to tak, že si nejdříve uvaříme z pudingového prášku, mléka a cukru puding.
- Po uvaření vmícháme žloutky, máslo a rum a necháme vychladnout – musíme míchat, aby se nám nevytvořil škraloup.
- Jakmile máme košíčky vychladlé, plníme je pomocí zdobičky krémem.
- Nakonec je možné ozdobit je čokoládovými hoblinkami nebo polevou.
Pokud nejste milovníky žloutkového krému, můžete zvolit jinou variantu!