Pečená štika se zeleninou

Pečená štika se zeleninou

Slavnostní recept na štiku. Perfektně se hodí k pečeným bramborám.

INGREDIENCE:

  • asi 1 kg štiky
  • malý celer
  • 2 mrkve
  • kůra z ½ citronu
  • 1 smetana na vaření
  • petrželka
  • olivový olej 
  • sůl
  • pepř

POSTUP:

  • Štiku si vykucháme, umyjeme a vnitřek naplníme na plátky nakrájenou zeleninou a kůrou. 
  • Celou rybu osolíme, opepříme, potřeme olejem a dáme péct na 200 °C. 
  • Během pečení podléváme smetanou. 
  • Podáváme ozdobené čerstvou petrželkou.
Nejen štika, ale i jiné ryby si zaslouží slavnostní nádivku.
amandagodfreyfishing.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.