Rakytníkový sirup s cukrem

Rakytníkový sirup s cukrem
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 1

A zde máme druhou verzi, která se oproti předchozímu receptu liší přidáním cukru místo medu a postrádá zázvor.

INGREDIENCE:

  • 1500 ml plodů rakytníku
  • 1 l vody
  • 10 g kyseliny citronové
  • 500 g cukru

POSTUP:

  • Rakytník si umyjeme, rozmixujeme, dáme do hrnce spolu s vodou a kyselinou citronovou. 
  • Necháme louhovat 12-24 hodin. 
  • Pak zcedíme a svaříme s cukrem jen do rozpuštění. 
  • Naléváme do vyvařených zavařovacích sklenic. 
Rakytníkový sirup z bobulí dělaný zastudena.
gourmandelle.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.