Rakytníkový likér

Rakytníkový likér

Zde máme zdravý likér na vypálení bacila. 

INGREDIENCE:

  • 500 g bobulí rakytníku
  • 500 ml vodky
  • 500 g cukru 

POSTUP:

  • Bobule umyjeme, rozmixujeme a naložíme do vodky. 
  • Necháme zrát 8 dní v uzavřené lahvi při pokojové teplotě. 
  • Připravíme si cukerný sirup smícháním cukru a trochy vody.
  • Svaříme do sirupové konzistence a necháme vychladnout. 
  • Rakytník přecedíme přes platýnko a přimícháme cukerný sirup. 
  • Likér nalijeme do čistých sklenic, zazátkujeme a necháme 3 měsíce uzrát na tmavém místě.
Zdravý likér z rakytníku a vodky můžete přidat do svých oblíbených shaků.
jeffreymorgenthaler.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.