Pudinkové sušenky

Pudinkové sušenky

Sušenky vydrží měkké po celý vánoční čas, zejména pokud jako přísadu zvolíte pudink.

Toto pudinkové cukroví můžete obohatit o kousky čokolády, rozinky i kandované ovoce.

Záleží pouze na vás, na co máte zrovna chuť.

INGREDIENCE

  • 1/2 hrnku nesoleného másla pokojové teploty
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 vejce
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 a 1/4 hrnku hladké mouky
  • 1 a 1/2 hrnku čokoládových lupínků

POSTUP

  1. Utřete máslo s cukrem ručním mixérem. Přimíchejte také vejce a vanilkový extrakt. Směs mixujte tak dlouho, dokud nebude nadýchaná a hladká.
  2. Přidejte pudinky, jedlou sodu a sůl. Těsto dokonale promíchejte.
  3. Přidejte mouku a poté přimíchejte ještě čokoládové lupínky (rozinky, kandované ovoce apod.).
  4. Vytvořte si malé kuličky, které nechejte uležet v lednici alespoň na hodinu.
  5. Poté kuličky vytáhněte, dejte je na plech vyložený pečicím papírem a jemně je rozmáčkněte, aby vypadaly jako sušenky.
  6. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  7. Pečte pudinkové cukroví zhruba 9 až 11 minut, dokud okraje nezhnědnou.
  8. Sušenky nechejte vyhladnout a naskládejte si je třeba do krabice.
TIP: Pokud jste udělali sušenek víc, než se u vás dokáže zkonzumovat, potom doporučujeme sušenky zmrazit, a to klidně až na jeden měsíc.
křehké sušenky z pudinku
Zdroj: crazyforcrust.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.