Sušenky vydrží měkké po celý vánoční čas, zejména pokud jako přísadu zvolíte pudink.
Toto pudinkové cukroví můžete obohatit o kousky čokolády, rozinky i kandované ovoce.
Záleží pouze na vás, na co máte zrovna chuť.
INGREDIENCE
- 1/2 hrnku nesoleného másla pokojové teploty
- 3/4 hrnku třtinového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 vejce
- 2 sáčky vanilkového pudinku
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/4 lžičky soli
- 1 a 1/4 hrnku hladké mouky
- 1 a 1/2 hrnku čokoládových lupínků
POSTUP
- Utřete máslo s cukrem ručním mixérem. Přimíchejte také vejce a vanilkový extrakt. Směs mixujte tak dlouho, dokud nebude nadýchaná a hladká.
- Přidejte pudinky, jedlou sodu a sůl. Těsto dokonale promíchejte.
- Přidejte mouku a poté přimíchejte ještě čokoládové lupínky (rozinky, kandované ovoce apod.).
- Vytvořte si malé kuličky, které nechejte uležet v lednici alespoň na hodinu.
- Poté kuličky vytáhněte, dejte je na plech vyložený pečicím papírem a jemně je rozmáčkněte, aby vypadaly jako sušenky.
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Pečte pudinkové cukroví zhruba 9 až 11 minut, dokud okraje nezhnědnou.
- Sušenky nechejte vyhladnout a naskládejte si je třeba do krabice.
TIP: Pokud jste udělali sušenek víc, než se u vás dokáže zkonzumovat, potom doporučujeme sušenky zmrazit, a to klidně až na jeden měsíc.