Chutná vám křehké cukroví? Chcete, aby se vám rozpustilo na jazyku?
Připravte si lahodné vánoční cukroví karamelové s náplní.
INGREDIENCE NA CUKROVÍ
- 1 a 1/2 hrnku nesoleného másla pokojové teploty
- 1 hrnek krystalového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 lžičky soli
- 3 a 1/2 hrnku hladké mouky
INGREDIENCE NA KARAMELOVOU NÁPLŇ
- 1 plechovka karamelového salka
- 150 g másla pokojové teploty
- voda
POSTUP
- Předehřejte si troubu na 180 °C. Vyložte si plech pečicím papírem.
- V misce smíchejte máslo, cukr, vanilkový extrakt a sůl. Ingredience rozmixujte za pomoci elektrického mixéru, dokud nebude směs nadýchaná a lehká.
- Snižte výkon mixéru na minimum a přidávejte postupně mouku. Jakmile se suroviny spojí, mixér vypněte, aby se těsto „nepřemíchalo“.
- Rozválejte si těsto na pláty tlusté zhruba 3 milimetry. Vyřežte z něj kolečka.
- Kolečka dejte na plech a dejte je péct na zhruba 10 až 12 minut do trouby.
- Potom si připravte karamelový krém na vánoční cukroví.
- Plechovku salka dejte do hrnce s vroucí vodou a nechejte ji vařit zhruba 1,5 až 2 hodiny.
- Poté nechejte plechovku vychladnout.
- Pohlídejte si, aby bylo zkaramelizované mléko ještě vlažné a vmíchejte do něj máslo pokojové teploty. Karamel dokonale promíchejte a potom ho použijte jako náplň mezi upečená kolečka.
- Cukroví z karamelového salka si můžete upéct klidně i během roku. Je to jednoduché a rychlé.