Důlkové koláčky s karamelem

Důlkové koláčky s karamelem

Důlkové cukroví je o Vánocích velice oblíbené. Použít se dá klidně jeden a ten samý recept na koláčky, jen náplně můžete měnit.

Vyzkoušejte důlkové koláčky s karamelem. Nemusíte používat karamelové salko. Recepty máme i na karamel bez salka (viz níže).  

INGREDIENCE NA KOLÁČKY

  • 2/3 hrnku nesoleného máslo pokojové teploty
  • 1/2 hrnku cukru
  • 2 velká vejce (použijete pouze žloutky)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 lžičky hladké mouky

INGREDIENCE NA KARAMEL

  • 1/3 hrnku hnědého cukru
  • 1/4 hrnku nesoleného másla
  • 2 polévkové lžíce smetany ke šlehání

POSTUP

  1. Smíchejte 2/3 hrnku másla, cukr, žloutky a vanilkový extrakt. Rozmixujte ingredience tak, aby se dokonale spojily.
  2. Přidejte mouku a mixujte suroviny tak, aby vzniklo těsto. Potom ho dejte na 1 hodinu vychladnout do lednice, aby ztuhlo.
  3. Rozehřejte si troubu na 180 °C.
  4. Z těsta dělejte kuličky a za pomocí druhého konce vařečky do nich udělejte důlek.
  5. Důlkové koláčky potom pečte zhruba 7 až 10 minut.
  6. Smíchejte si hnědý cukr a máslo v malém hrnci. Vařte směs na mírném ohni za stálého míchání, dokud ji nepřivedete k varu.
  7. Jakmile karamel přivedete k varu, ještě ho minutu míchejte.
  8. Hrnec následně odstavte a zamíchejte do karamelu šlehačku.
  9. Jakmile karamel trochu ochladne, dávejte ho do důlkových koláčků. 
koláčky s důlkem s karamelovou náplní
Zdroj: landolakes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.