Mezi velice oblíbené kávové vánoční cukroví tento recept určitě patří!
Kávová zrna si můžete připravit klidně během celého roku, nebo si udělejte podle tohoto receptu kávové muffiny.
INGREDIENCE
- 2 lžíce teplého plnotučného mléka
- 1 lžíce instantní kávy
- 3/4 hrnku nesoleného másla pokojové teploty
- 1 vanička tvarohu
- 1 hrnek hnědého cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 3 lžíce kakaa
POSTUP
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- V mikrovlnné troubě si ohřejte 2 lžíce mléka. Do horkého mléka přidejte instantní kávu a míchejte ji do té doby, než se kávové granulky nerozpustí.
- Teplé kávové mléko dejte do mrazničky, aby se ochladilo.
- V misce smíchejte mouku s kakaem. Směs odložte stranou.
- V druhé misce utřete máslo s tvarohem.
- Poté přidejte do másla ještě hnědý cukr, vanilkový extrakt a ochlazené kávové mléko. Smíchejte všechny ingredience tak, aby se spojily.
- Smíchejte suché ingredience s mokrými tak, aby vzniklo těsto.
- Z těsta potom vytvarujte oválky.
- Kávová zrna dejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Potom vezměte párátko a jemně udělejte doprostřed oválku z těsta rýhu, aby cukroví vypadalo jako kávové zrno.
- Toto vánoční cukroví z kávy pečte zhruba 10 minut.