Pečete si na vánoce plněné cukroví? Připravte si linecké podle těchto tradičních receptů a naplňte ho kávovým krémem.
Kávový krém do cukroví můžete použít nejen na vánoční cukroví, ale klidně i do dortů.
INGREDIENCE
- 250 g másla pokojové teploty
- 500 g moučkového cukru
- 1/4 lžičky vanilkového extraktu
- 3 lžíce instantní kávy
- 1 a 1/2 lžíce vroucí vody
POSTUP
- Instantní kávu smíchejte s vroucí vodou a nechejte vychladnout.
- Máslo si naporcujte na plátky a poté ho rozmixujte. Postupně do něj přidejte moučkový cukr.
- Za stálého mixování přidejte vanilkový extrakt a postupně také kávu.
- Zkontrolujte konzistenci kávového krému, přičemž by měl být měkký, nikoliv tuhý. Jestliže je pořád tužší, potom ho ještě chvíli mixujte.