Křenová smetanová omáčka s uzeným

Křenová smetanová omáčka s uzeným

Kousek uzeného masa se ke křenu hodí jako Lady a Tramp. Tento vyvážený kousek můžete doplnit domácím houskovým knedlíkem.

INGREDIENCE:

  • 50 g másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 4-5 dl vývaru 
  • 400 g uzeného masa
  • 1 hrnek mléka nebo smetany
  • 1 lžíce octu
  • 4-5 lžic najemno nastrouhaného křenu nebo krenexu
  • sůl a pepř

POSTUP:

  • Uzené maso si dejte vařit. 
  • V hrnci si dejte rozpustit máslo a zasypte moukou. 
  • Za stálého míchání vytvořte jíšku, tu pak postupně podlévejte mlékem a vývarem. 
  • Vařte do zhoustnutí asi 15 minut. 
  • Nakonec dochuťte octem a do již odstaveného hrnce nasypte křen, promíchejte a můžete podávat. 
Smetanová omáčka s křenem, uzeným masem a knedlíkem.
receptykulinarium.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.