I s vepřovým masem můžete vykouzlit velice chutnou falešnou znojemskou omáčku.
INGREDIENCE:
- 600 g vepřové kýty
- 35 g slaniny
- černý pepř mletý
- 90 g kyselých okurek
- 2 vejce
- hořčice
- sůl
- hladká mouka
POSTUP:
- Maso si nakrájejte na plátky a vyklepejte tloučkem na maso, osolte, opepřete a potřete hořčicí.
- Slaninu si nakrájejte na kostičky a dejte smažit jen tak na sucho.
- Po chvíli pustí šťávu, na ní pak osmažte maso z obou stran.
- Podlijte trochou vody, zakryjte pokličkou a duste.
- V průběhu dušení podlévejte malým množstvím vody.
- Před koncem přidejte okurky, nakrájené vejce a chvíli povařte.
- Následně zahustěte moukou smíchanou s vlažnou vodou a převařte ještě alespoň 10 minut.
- Dochutit můžete šťávou z okurek.