Recept na pepřovou omáčku není omezen ani ve variantě bez smetany. Sice musí být zahuštěna moukou, ale také za to opravdu stojí.
INGREDIENCE:
- 3 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce nasekané šalotky
- ½ hrnku brandy
- 1 lžíce jablečného octa
- 2 hrnky hovězího vývaru
- 2 lžíce zeleného pepře v nálevu
- nálev
POSTUP:
- Na lžíci másla si usmažte šalotku, pak podlijte brandy a octem a vařte dalších 5-6 minut.
- Mezitím si v jiném hrnci připravte jíšku.
- Rozpuštěné máslo zaprašte moukou a míchejte, poté vlijte vývar a vařte.
- Následně vývar s jíškou přilijte k brandy a vařte dalších 10 minut.
- Ke konci přidejte zelený pepř a dochuťte solí, eventuálně trochou nálevu z pepře.