Jelikož je panenka minutkové maso, není z ní úplně možné získat velké množství šťávy. V tomto receptu si jednu jednoduchou omáčku ukážeme.
INGREDIENCE:
- cca 500 g vepřové panenky
- ¼ hrnku medu
- 2 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce hořčice
- 100 ml vody nebo vývaru
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky pepře
- 30 g másla
POSTUP:
- Vepřovou panenku umyjte a osušte.
- Smíchejte si med s cukrem, jablečným octem, hořčicí, solí a pepřem a touto směsí potřete panenku (nechte si část marinády bokem).
- Zbytek marinády smíchejte s vývarem nebo vodou a touto směsí budete podlévat.
- Dejte péct na 200 °C na asi 24-28 minut, během toho párkrát podlijte (panenka musí dosáhnout 65°C).
- Vytáhněte z trouby a nechte volně ještě pět minut (během této doby ještě dojde).
- Šťávu si slijte do hrnce a zjemněte máslem.