Plněná vepřová panenka se sušenými rajčaty a špenátem

Plněná vepřová panenka se sušenými rajčaty a špenátem

A zde máme recept na vepřovou panenku na způsob rolády. 

INGREDIENCE:

  • cca 1200 g vepřové panenky
  • 1 lžička italského koření
  • ⅓ hrnku sušených rajčat
  • ½ balení mraženého špenátu
  • ¾ hrnku nastrouhané mozzarelly
  • 1 a ½ lžíce olivového oleje
  • 450 g menších rajčat
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce nasekané petrželky

POSTUP:

  • Panenku si přepůlte na poloviny (ne úplně) tak, abyste vytvořili jeden velký plát.
  • Ten vyklepejte přes potravinářskou fólii tloučkem na maso. 
  • Posypte italským kořením, solí, pepřem a rozetřete.
  • Navrch rozprostřete povolený a scezený špenát, sýr a sušená rajčata.
  • Panenku zarolujte a upevněte na několika místech provázkem, tak aby během pečení náplň nevytekla.
  • Posypte ji solí, kořením a rozetřete.
  • Brambory si nakrájejte na kostičky, přidejte rajčata, vše osolte, opepřete, přidejte nasekanou petrželku a smíchejte s olejem.
  • Spolu s panenkou dejte do pekáčku a pečte na 200 °C asi 30 minut. 
  • Teplotu masa měřte průběžně. Pro středně propečenou by měla dosáhnout 65 °C, 70 °C na medium.
  • Po upečení nechte odstát 5 minut, pak teprve krájejte.
Závitky z vepřové panenky plněné špenátem, sýrem a rajčaty.
dinnneratthezoo.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.