Výborně by se hodily k americkým bramborám.
INGREDIENCE:
- 700 g vepřové panenky
- ½ lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 2 lžíce másla (ghí)
- 250 g žampionů
- 1 hrnek kuřecího vývaru
- 1 lžička čerstvého tymiánu
- 1 lžička kukuřičného (tapiokového) škrobu
- 1 lžíce vody
POSTUP:
- Panenku si nakrájejte na plátky, osolte a opepřete.
- Na másle si je osmažte z každé strany 4 minuty dozlatova.
- Dejte ji bokem a slijte si do misky i výpek.
- Na trošce másla orestujte na plátky nakrájené žampiony.
- Restujte asi 5 minut dozlatova, pak přidejte tymián a podlijte vývarem.
- Škrob si rozmíchejte v troše vody a zahustěte omáčku.
- Vařte do zhoustnutí.
- Následně do omáčky přidejte i medailonky s výpekem, vypněte plamen a nechte ještě 5 minut sednout.