Játrová omáčka se smetanou bez mouky

Játrová omáčka se smetanou bez mouky

Je vhodná k rýži, ale i těstovinám nebo knedlíku. Zkuste třeba náš ověřený recept na kynutý knedlík.

INGREDIENCE:

  • 500 g kuřecích jater
  • 2 až 4 lžíce másla
  • 2 velké šalotky
  • 150 g žampionů
  • 2 lžíce koňaku
  • ¼ hrnku suchého bílého vína
  • ¼ hrnku masového vývaru
  • ½ hrnku smetany ke šlehání
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce nasekané petrželky

POSTUP:

  • Játra si očistěte a nakrájejte na poloviny. 
  • Šalotky si nasekejte nadrobno, žampiony nakrájejte na plátky.
  • Na troše másla si orestujte játra, aby byla zatažená ze všech stran a dejte je bokem. 
  • Do stejné pánve přidejte zbytek másla a orestujte šalotku, přidejte žampiony a restujte 3-5 minut. 
  • Poté podlijte koňakem a vínem a nechte zredukovat téměř do úplného odpaření.
  • Pak podlijte vývarem a smetanou, přidejte játra zpět do omáčky a vařte do zhoustnutí. 
  • Osolte, opepřete a přidejte nasekanou petrželku.
Omáčka z kuřecích jater se smetanou.
afternoonexpress.co.za

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.