Skvělou volbou je i tento recept na játrovou omáčku z jater vepřových. Je to jednoduché a k rýži jako stvořené.
INGREDIENCE:
- 500 g vepřových jater
- 30 g másla
- 150 g cibule
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžička majoránky
- ½ lžičky černého pepře
- 2 lžičky sladké mleté papriky
- 200 ml vody
- sůl
- 30 g kukuřičného škrobu
POSTUP:
- Játra omyjeme, osušíme a odblaníme.
- Nakrájíme na kousky.
- Cibulku si nakrájíme nadrobno a osmažíme na másle.
- Přidáme i játra a necháme zatáhnout.
- Přidáme hořčici, majoránku, papriku a pepř.
- Podlijeme vodou a necháme 25 minut dusit pod pokličkou.
- Po uplynutí této doby si omáčku podlijteme dalšími 200ml vody smíchané se škrobem.
- Vaříme do zhoustnutí.
- Solíme až nakonec!
- Podáváme s rýží.