Boloňské ragú podle Jamieho Olivera si nejde nezamilovat. Bude tento recept patřit do vašich rodinných klenotů?
INGREDIENCE:
- snítka čerstvého rozmarýnu
- 50 g slaniny
- olivový olej
- 500 g kvalitního hovězího masa (mletého)
- 500 g kvalitního vepřového masa (mletého)
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 2 řapíkaté celery
- 1 lžíce rajského protlaku
- 2 plechovky loupaných rajčat
- sůl
- pepř
POSTUP:
- Rozmarýn si nasekejte nadrobno spolu se slaninou.
- Na lžíci oleje si orestujte rozmarýn spolu se slaninou.
- Po dvou minutách přidejte čerstvě namleté maso (nejlépe připravené doma nebo u řezníka), občas promíchejte, aby se zatáhlo ze všech stran a duste 10 minut.
- Cibuli, mrkev a celer si nasekejte nadrobno a přidejte k masu.
- Po 15 minutách přidejte protlak a loupaná rajčata, trochu je rozmačkejte vidličkou a podlijte 2 plechovkami vody.
- Nechte vařit, dokud se tekutina nezredukuje (asi 2 hodiny).
- Dle potřeby dosolte a dopepřete.