Pravá boloňská omáčka na těstoviny

Pravá boloňská omáčka na těstoviny

Tuto náramnou omáčku můžete podávat s pappardelle nebo tagliatelle. Ale klidně ji můžete využít do našich oblíbených receptů na lasagne.

INGREDIENCE:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 450 g mletého hovězího masa
  • 250 g mletého vepřového 
  • 1 a ¼ hrnku červeného vína (nebo hovězího vývaru)
  • 1 hrnek plnotučného mléka
  • 800 g loupaných rajčat (v plechovce)
  • 4 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce italského koření
  • 1 bobkový list
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky pepře
  • parmazán nebo jiný sýr na posypání

POSTUP:

  • Cibulku nakrájenou na drobno a osmažte na oleji. 
  • Přidejte prolisovaný česnek, najemno nakrájenou mrkev a celer a restujte 5 minut. 
  • Poté přidejte mleté maso a duste 7 minut. 
  • Přidejte mléko a nechte odpařit. 
  • Přidejte rajský protlak, italské koření, rajčata i s nálevem a bobkový list. 
  • Dle potřeby zřeďte vodou. 
  • Duste pomalu a klidně i dvě hodiny.
  • Podávejte se svými oblíbenými těstovinami posypané nejlépe parmazánem.
Pravá boloňská omáčka se musí vařit pomalu a dlouho.
delish.com
Zuzka Pitříková

Autor článku
Zuzka Pitříková

Je to už nějaký ten pátek, co jsem upekla svůj první koláč. Pak se k tomu přidalo pár vychytávek a hlavně skvělé recepty. Můj volný čas ráda trávím objevováním nových sladkých dezertů. Nejen, že je ráda peču, ale i ochutnávám a nakonec o nich píšu. Samozřejmě jsem hospodyňkou, která denně vaří a vymýšlí kompromisy pro svou rodinu. Objevte se mnou nejen sladké recepty a vydejte se do tajů naší online kuchařky.

Líbil se vám tento recept? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.