Recept na boloňskou omáčku bez masa jsme také neopomněli.
INGREDIENCE:
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 2 plechovky loupaných rajčat
- čerstvá bazalka
- 1 lžička sušeného oregana
- 2 bobkové listy
- 2 lžíce rajského protlaku
- 200 ml hovězího vývaru (nebo zeleninového)
- špetka chili
- 125 ml červeného vína
- 6 cherry rajčat
- sůl
- pepř
POSTUP:
- Cibuli si nasekejte nadrobno a osmažte na oleji.
- Přidejte najemno nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek a nardobno nakrájený celer.
- Přidejte rajský protlak a nechte projít varem.
- Následovat budou loupaná rajčata, cherry rajčata nakrájená na poloviny, bazalka, oregano, chilli, červené víno, hovězí vývar a nakonec bobkové listy.
- Vařte do zhoustnutí a změknutí.
- Dochuťte solí a pepřem.