Tento recept na boloňskou omáčku na špagety z cukety může zaujmout i vegany nebo vegetariány. Vychutnejte si variaci, která je úplně bez mouky.
INGREDIENCE:
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 středně velká šalotka
- 4 stroužky česneku
- 2-3 střední mrkve
- špetka soli
- 750 g pasírovaných rajčat
- špetka plátků červeného pepře
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžíce kokosového cukru (stévie)
- ½ hrnku vody
- ¾ hrnku červené čočky
- 2 středně velké cukety
POSTUP:
- Na oleji si omažte najemno nakrájenou šalotku a přidejte prolisovaný česnek.
- Poté nastrouhejte mrkev na hrubém struhadle a přidejte.
- Posolte a opepeřete, podlijte rajčatovým pyré, přidejte plátky pepře, oregano, bazalku, kokosový cukr, čočku a vodu.
- Vařte do změknutí a zhoustnutí asi 17 minut.
- Dochuťte podle vašich představ.
- Na přípravu cuketových špaget budete potřebovat kráječ zeleniny (spiralizér) nebo škrabku na špagety.
- Cuketu si umyjte osušte a nakrájejte.
- Pak ji stačí osmažit na trošce oleje do měkka a osolit.