Nebo byste ocenili recept na kachní prsa s omáčkou?
INGREDIENCE:
- 4 kachní prsa
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- ¼ hrnku suchého sherry
- ¼ hrnku vinného octa
- ½ hrnku kuřecího vývaru
- 2 lžičky medu
- 1 lžičky čerstvého tymiánu
- 1 lžíce másla
POSTUP:
- Kachní prsa si umyjte, osušte, odstraňte šlachy a v kůži udělejte ostrým nožem zářezy do tvaru křížů.
- Osolte je a opepřete.
- Pánev bez tuku si nechte rozehřát na minutu na středním silném plameni.
- Na ni pak dejte smažit kachní prsa kůží dolů.
- Po 6 minutách plamen ztlumte a restujte ještě 2-4 minuty do zlatova.
- Prsa pak otočte na druhou stranu a slejte výpek.
- Dejte dopéct do trouby nahřáté na 215 °C na 3-4 minuty na medium rare (teplota masa 57 °C) a 5-6 minut na medium well (teplota masa 68 °C).
- Maso si zabalte do alobalu, výpek slijte (pánev neumývejte) a na pánev si dejte vinný ocet a sherry.
- Zahřejte a nechte redukovat, pak přidejte nasekaný tymián, vývar, med a sůl.
- Vařte další 3 minuty, pak přidejte máslo.
- Maso nakrájejte na plátky a podávejte přelité omáčkou.