Nadýchané kachní ve tvaru medailonků potěší nejen oko, ale i mlsný jazyk. K nim postačí například salát z polníčku.
INGREDIENCE:
- 4 kachní prsa
- plátky slaniny
- mletý pepř (zelený a černý)
- plátky červeného pepře
- worcester
POSTUP:
- Prsa si umyjte, osušte a nakrájejte na poloviny.
- Každý plátek obalte po stranách slaninou tak, abyste vytvarovali medailonek.
- Každý plátek z obou stran okořeňte a pokapejte worcesterem.
- Dejte do ledničky (nezakrývejte) na 3 až 24 hodin marinovat.
- Mezitím je několikrát otočte.
- Před přípravou je na hodinu nechte při pokojové teplotě.
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Mezitím si na sporáku rozehřejte pánev (ideálně takovou, která může i do trouby).
- Pak na rozpálené pánvi nechte medailonky zatáhnout.
- Začněte stranou s kůží a restujte 2 minuty, poté otočte a restujte další 2 minuty.
- Nyní můžete přemístit do trouby a nechat dopéci na 6 minut (medium rare).
- Po vyjmutí z trouby je zabalte do alobalu a nechte 5 minut odpočinout.