Pečená kachní prsa na pomerančích a víně

Pečená kachní prsa na pomerančích a víně

Nebo vyzkoušejte toto kachní prso. Recept je doplněn o omáčku s vínem. Podávat jej můžete třeba se šťouchanými brambory a zeleninovou oblohou.

INGREDIENCE:

  • zhruba 900 g kachních prsou
  • sůl
  • pepř
  • hrnek červeného vína
  • hrnek kuřecího vývaru 
  • ½ pomeranče
  • 2 lžíce medu

POSTUP:

  • Prsa umyjte, osuště a v kůži udělejte zářezy do kříže (pozor, abyste neřízli do masa).
  • Z obou stran je osolte, opepřete a dejte na ještě studenou pánev smažit kůží dolů.
  • Po 12-15 minutách otočte na druhou stranu a nechte jen zatáhnout na 1 minutu.
  • Dejte do trouby kůží dolů dopéct na 200 °C na 4-6 minut. 
  • Mezitím si připravte šťávu z vína, vývar, med a pomeranč nakrájený na plátky.
  • Vařte tak dlouho, dokud se omáčka nezredukuje na polovinu. 
  • Prsa po vyjmutí z trouby otočte kůží nahoru a nechte odpočívat ještě 10 minut. 
  • Pak je nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou.
Kachní maso na pomerančích a červeném víně.
sherry.wine

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.