Nebo vyzkoušejte toto kachní prso. Recept je doplněn o omáčku s vínem. Podávat jej můžete třeba se šťouchanými brambory a zeleninovou oblohou.
INGREDIENCE:
- zhruba 900 g kachních prsou
- sůl
- pepř
- hrnek červeného vína
- hrnek kuřecího vývaru
- ½ pomeranče
- 2 lžíce medu
POSTUP:
- Prsa umyjte, osuště a v kůži udělejte zářezy do kříže (pozor, abyste neřízli do masa).
- Z obou stran je osolte, opepřete a dejte na ještě studenou pánev smažit kůží dolů.
- Po 12-15 minutách otočte na druhou stranu a nechte jen zatáhnout na 1 minutu.
- Dejte do trouby kůží dolů dopéct na 200 °C na 4-6 minut.
- Mezitím si připravte šťávu z vína, vývar, med a pomeranč nakrájený na plátky.
- Vařte tak dlouho, dokud se omáčka nezredukuje na polovinu.
- Prsa po vyjmutí z trouby otočte kůží nahoru a nechte odpočívat ještě 10 minut.
- Pak je nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou.