Tento recept na vepřovou kýtu připomíná opět asijskou kuchyni. Skvělé souhra masa a hub shiitake zatočí vašimi chuťovými buňkami.
INGREDIENCE:
- 200 g vepřové kýty
- ¼ lžičky soli
- ½ lžíce vína na vaření
- 1 lžíce ústřičné omáčky
- 4 lžíce vody nebo vývaru
- ¼ lžičky bílého pepře
- 3 lžičky kukuřičného škrobu
- 2 lžičky sezamového oleje
- 10 shiitake hub
- ½ lžíce sojové omáčky
- 4 jarní cibulky
- 1 stroužek česneku
- malý kousek zázvoru
POSTUP:
- Maso si nakrájejte na tenké nudličky, osolte, opepřete, přidejte ½ lžíce ústřičné omáčky, víno a nechte chvíli odležet.
- Potom přidejte škrob a promíchjte.
- Přidejte sezamový olej, nahřejte si wok pánev a dejte smažit.
- Když je maso usmaženo, dejte jej bokem a na stejné pánvi restujte na plátky nakrájené houby.
- Restujte 30 minut, přidejte zpět maso, nasekanou jarní cibulku (zelené části) a prohřejte.