Na úvod začneme čarovat lahodnou chuť krevet s česnekem na víně.
INGREDIENCE:
Na marinování:
- 500 g loupaných krevet (neloupaných 1 kg)
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- ½ lžičky černého pepře
K vaření:
- ½ lžičky soli
- 1 a ½ lžíce olivového oleje
- 50 g másla
- ¼ hrnku suchého bílého vína
- 2 lžíce citronové šťávy
K servírování:
- 2 lžíce nasekané petrželky
- citronové plátky
POSTUP:
- Krevety očistěte a oloupejte (pokud nemáte ty loupané).
- Česnek prolisujte, smíchejte s olejem a pepřem, přidejte krevety a nechte marinovat 20 minut.
- Na pánvi si rozehřejte olej a trochu másla, krevety osolte a dejte je smažit.
- Z každé strany smažte 1 minutu dozlatova.
- Pak je podlijte vínem a nechte jej vypařit.
- Přimíchejte zbytek másla, citronovou šťávu a krátce prohřejte.
- Podávejte s plátky citronu.