Thajské krevety na grilu

Thajské krevety na grilu

Krevety na thajský způsob s vyváženou svěží chutí. Jako přílohu doporučujeme rýži nebo si je dejte jen jako chuťovku.

INGREDIENCE:

  • 20 královských krevet
  • 1 malá šalotka
  • 4 stroužky česneku
  • 1 čerstvá chilli paprička
  • 2 a ½cm kousek zázvoru
  • trochu citronové trávy (dá se koupit v oddělení koření)
  • čerstvá máta
  • čerstvý koriandr
  • olivový olej
  • strouhaná kůra a šťáva z limetky

POSTUP:

  • Do mísy si nasekejte šalotku, přidejte prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, citronovou trávu, trochu limetkové kůry a šťávy, nasekaný koriandr, mátu, chilli papričku a olej. 
  • Vše smíchejte, přijdete krevety i s ocásky a nechte marinovat 30 minut. 
  • Následně krevety napíchejte na grilovací špíž, a dejte je do rozpáleného grilu.
  • Z každé strany grilujte zhruba 2-3 minuty. 
Svěží bylinkové krevety se hodí i do parných letních dnů.
hungryhealthyhappy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.