Okurková omáčka z čerstvých okurek

Okurková omáčka z čerstvých okurek

I z čerstvých okurek můžete vykouzlit lahodnou omáčku, kterou si zamiluje celá rodina.

INGREDIENCE:

  • 1 cibule
  • 3 okurky nakládačky (čerstvé)
  • 1 smetana na vaření
  • 40 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • 400 ml vývaru
  • pepř
  • sůl
  • ocet
  • cukr

POSTUP:

  • Z másla a mouky si udělejte jíšku a podlévejte vývarem. 
  • Omáčku nechte vařit alespoň 15 minut. 
  • Mezitím si nakrájejte okurky na kolečka a na trošce másla je poduste do měkka. 
  • Pak okurky přidejte k omáčce, osolte, opepřete, podlijte smetanou a krátce povařte. 
  • Odstavte a dochuťte octem a cukrem. 
Omáčku s okurkou můžete podávat nazdobenou zeleninou.
spreewald-info.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.