Podávejte s grilovanou panenkou a šťouchanými brambory.
INGREDIENCE:
- 250 g hovězího vývaru
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 120 g šípkového džemu
- sůl
Na panenku:
- 800 g vepřové panenky
- olivový olej
- sůl
- mletý pepř
POSTUP:
- Z másla a mouky si udělejte jíšku, tu pak podlijte vývarem a za stálého míchání vařte do zhoustnutí.
- Nechte 10 minut převařit, přidejte džem a dosolte.
- Maso si umyjte, osušte a naporcujte na 4 díly.
- Osolte, opepřete a pokapejte olejem.
- Na grilu jej opečte z obou stran (z každé strany 2-3 minuty).
- Dejte ještě dopéct do trouby nahřáté na 200 °C na 8 minut (změřte teplotu masa).