Hustá a jemná zároveň. Tento recept na kulajdu vám bude připomínat jídlo od babičky.
INGREDIENCE:
- ½ hrnku na plátky nakrájených žampionů
- 1 stroužek česneku
- ¼ hrnku najemno nakrájené cibule
- 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
- 2 lžičky celozrnné mouky
- sůl
- 2 hrnky vody nebo zeleninového vývaru
- ½ smetany ke šlehání
- 1 lžíce másla
- pepř
- vejce
- citron
- cukr
POSTUP:
- Vejce si dejte uvařit na tvrdo.
- Česnek si nakrájejte nadrobno a osmažte na másle.
- Přidejte cibuli a restujte do zlatova.
- Následně přidejte žampiony, restujte asi 4 minuty, pak posypte moukou, chvilku pražte, osolte, opepřete a pak podlijte vývarem.
- Míchejte do zhoustnutí.
- Vařte do měkka.
- Před koncem přidejte kopr, chvíli povařte, pak smetanu, pepř, sůl.
- Úplně nakonec ji dochuťte citronovou šťávou a cukrem.
- Podívajte s půlkou vejce.