Krkonošská kulajda

Krkonošská kulajda

V krkonošské kulajdě samozřejmě nesmí chybět čerstvé houby.

INGREDIENCE:

  • 7 středně velkých brambor
  • ⅓ květáku
  • 1 hrst sušených hub
  • 200 g čerstvých hub
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 a ½ lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 a ½ lžíce hladké mouky
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžíce kmínu
  • 400 ml vývaru
  • 400 ml vody
  • 4 snítky kopru
  • sůl
  • pepř

POSTUP:

  • Do hrnce si dejte vývar, vodu, bobkové listy, spařené sušené houby, pepř, sůl a přiveďte k varu. 
  • Mezitím si nadkrájejte cibuli nadrobno a osmažte na oleji.
  • Smažte do sklovata, pak přidejte čerstvé houby a chvíli smažte. 
  • Pak obojí přidejte do hrnce s vývarem.
  • Na stejnou pánev si dejte máslo a mouku a udělejte jíšku, chvíli vařte, a pak zřeďte trochou vody a přidejte k vývaru spolu s brambory. 
  • Vařte do změknutí, ke konci přidejte najemno nasekaný kopr, zahustěte smetanou a dochuťte.
Poctivá kulajda z Krkonošska je polévka plná hub.
pinterest.ch

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.