Tradiční kulajda na český způsob

Tradiční kulajda na český způsob

Přestože jsou si recepty na kulajdu dosti podobné, mohou se lišit postupem. 

INGREDIENCE:

  • 5 brambor
  • 200 g hub
  • 3 vejce uvařená natvrdo
  • 600 ml mléka nebo smetany
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce sterilovaného kopru
  • 2 lžíce octa
  • sůl
  • pepř

POSTUP:

  • Brambory si oloupejte, nakrájejte na kostky a dejte vařit do osolené vody spolu s plátky hub. 
  • Mezitím, co se brambory vaří, si nachystejte jíšku z másla a mouky. 
  • Tu pak postupně podlévejte studeným mlékem a šlehejte, aby se netvořily hrudky. 
  • Tento bešamel nechte 10 minut vařit za občasného míchání, osolte jej a opepřete a přidejte kopr. 
  • Nakonec přidejte brambory, houby, nakrájené vejce a dochuťte octem. 
Česká polévka se smetanou - kulajda.
czechcuisine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.