Přestože jsou si recepty na kulajdu dosti podobné, mohou se lišit postupem.
INGREDIENCE:
- 5 brambor
- 200 g hub
- 3 vejce uvařená natvrdo
- 600 ml mléka nebo smetany
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce sterilovaného kopru
- 2 lžíce octa
- sůl
- pepř
POSTUP:
- Brambory si oloupejte, nakrájejte na kostky a dejte vařit do osolené vody spolu s plátky hub.
- Mezitím, co se brambory vaří, si nachystejte jíšku z másla a mouky.
- Tu pak postupně podlévejte studeným mlékem a šlehejte, aby se netvořily hrudky.
- Tento bešamel nechte 10 minut vařit za občasného míchání, osolte jej a opepřete a přidejte kopr.
- Nakonec přidejte brambory, houby, nakrájené vejce a dochuťte octem.