A nakonec musíme zmínit s variantu našich sousedů.
INGREDIENCE:
- 300 g čerstvých hub
- 4 brambory
- 500 ml zakysané smetany
- 4 vejce
- 1 a ½ lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- kopr
- ocet
POSTUP:
- Houby si očistěte a nakrájejte na plátky.
- Obrambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- Obojí dejte vařit do studené vody spolu s kmínem, solí a pepřem a vařte do měkka.
- Zakysanou smetanu si smíchejte s moukou, a přimíchejte do polévky.
- Míchejte opravdu důkladně, aby se polévka nesrazila.
- Přidejte najemno nasekaný kopr.
- Nechte vařit ještě 10 minut.
- Mezitím si připravte ztracená vejce.
- Nejlepší je každé vejce zvlášť ponořit do misky s trochou octa, vejce se tak obalí a drží pohromadě.
- Vejce pak dávejte do horké osolené vody, ve které vytvoříte pomocí naběračky vodní vír.
- Pokud chcete vejce na hniličko, vařte 5 minut. K úplnému provaření žloutků nechte vařit 7 minut.