Tento recept na kuřecí rizoto nám může navodit nostalgii. Vařila vaše babička také takové?
INGREDIENCE:
- 50 g másla
- 85 g slaniny
- 1 velká cibule
- 250 g žampionů
- 300 g rýže arborio
- 150 ml suchého bílého vína
- 1.4 l kuřecího vývaru
- 140 g kuřecího masa (řízky, stehna, křídla)
- 50 g strouhaného parmazánu
- čerstvá petrželka
- eidam k servírování
POSTUP:
- Kuřecí maso si dejte uvařit do měkka.
- Slaninu nakrájejte na kostičky a dejte osmažit na sucho.
- Jakmile bude osmažená dozlatova, a pustí tuk, přidejte nasekanou cibuli a restujte.
- Pak přidejte trochu másla a na plátky nakrájené žampiony a pokračujte ve vaření.
- Přidejte rýži, chvíli vařte, pak podlejte vínem a nechte absorbovat.
- Začněte po čtvrtinách podlévat vínem.
- Vždy počkejte, až se vývar odpaří, a pak podlejte.
- Až bude rýže měkká, přidejte máslo, nakrájené maso, nasekanou petrželku, parmazán a promíchejte.
- Nechte chvíli odpočinout, a pak podávejte.