České rizoto s kuřecím masem

České rizoto s kuřecím masem

Tento recept na kuřecí rizoto nám může navodit nostalgii. Vařila vaše babička také takové?

INGREDIENCE:

  • 50 g másla
  • 85 g slaniny
  • 1 velká cibule
  • 250 g žampionů
  • 300 g rýže arborio 
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 1.4 l kuřecího vývaru
  • 140 g kuřecího masa (řízky, stehna, křídla)
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • čerstvá petrželka
  • eidam k servírování

POSTUP:

  • Kuřecí maso si dejte uvařit do měkka.
  • Slaninu nakrájejte na kostičky a dejte osmažit na sucho.
  • Jakmile bude osmažená dozlatova, a pustí tuk, přidejte nasekanou cibuli a restujte. 
  • Pak přidejte trochu másla a na plátky nakrájené žampiony a pokračujte ve vaření.
  • Přidejte rýži, chvíli vařte, pak podlejte vínem a nechte absorbovat.
  • Začněte po čtvrtinách podlévat vínem. 
  • Vždy počkejte, až se vývar odpaří, a pak podlejte.
  • Až bude rýže měkká, přidejte máslo, nakrájené maso, nasekanou petrželku, parmazán a promíchejte. 
  • Nechte chvíli odpočinout, a pak podávejte.
Recept na rizoto s kuřecím masem  na český způsob.
sweetcsdesignes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.