Slovenská vánoční zelňačka (kyselica)

Slovenská vánoční zelňačka (kyselica)

Vánoční kyselica je v některých rodinách tradiční. A co u vás? Také ji vaříte?

INGREDIENCE:

  • 500 g kysaného zelí
  • 2 klobásy
  • 1 cibule 
  • hladká mouka
  • olej
  • 500-750 ml vody
  • sůl 
  • pepř
  • vegeta
  • paprika
  • sušené houby
  • 250 ml vody nebo vývaru

POSTUP:

  • Kysané zelí si zceďte. 
  • Dejte si vařit asi 500-700 ml vody podle toho, jak moc chcete mít polévku hustou. 
  • Až začne voda vřít, přidejte zelí.
  • Mezitím si namočte houby do studené vody a nechte je nabobtnat. 
  • Pak je můžete procedit a přidat do polévky.
  • Následně přidejte i celé klobásy. 
  • Na pánvi si připravte zásmažku. 
  • Cibuli si osmažte dozlatova, zasypte trochou mouky, okořeňte a podlijte vývarem nebo vodou. 
  • Důkladně promíchejte, přiveďte k varu. 
  • Zásmažku pak dejte do polévky a promíchejte. 
  • Vařte ještě 10 minut. 
  • Nakonec vyndejte klobásy a nakrájejte na kolečka. 
Skvělá slovenská vánoční kapustnica.
plnielanu.zoznam.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.