Nebo vyzkoušejte další bezlepkové palačinky s italským nádechem a jemnou citronovou příchutí. Navíc si k nim můžete udělat i čerstvý ovocný kompot.
INGREDIENCE:
- ¼ hrnku bezlepkové mouky
- ¼ hrnku najemno mletých ovesných vloček (bez lepku)
- 2 lžíce cukru
- 2 lžičky kypřicího prášku
- špetka soli
- 2 lžičky citronové kůry
- 1 vejce
- ½ hrnku mléka
- ⅓ hrnku mascarpone
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička vanilkového extraktu
Kompot:
- ¼ hrnku lesního ovoce
- 3 lžíce vody
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce balzamikového octa
POSTUP:
- Mouku, mleté ovesné vločky a kypřicí prášek smíchejte spolu.
- Žloutky oddělte od bílků.
- Bílky si vyšlehejte spolu se solí do tuha.
- Žloutky přidejte k mouce s vločkami, přidejte cukr, nastrouhanou kůru z citronu, mléko mascarpone a vanilku.
- Vše smíchejte a opatrně přidejte vyšlehané bílky.
- Nechte chvilku odstát. Mezitím si připravte kompotový přeliv.
Přeliv:
- Ovoce svařte ve vodě s cukrem a zredukujte tekutinu.
- Pak přidejte balzamikový ocet a nechte jej ještě vypařit.
Finální úprava:
- Palačinky osmažte na troše oleje a podávejte přelité kompotem.