Vaječný koláč

Vaječný koláč

Také slaný koláč s vejci můžete vychutnávat teplý nebo už vychladlý, skvělé jsou obě varianty. Příprava je rychlá (i když to tak nevypadá), koláč voní jarem, a tak si opravdu pochutnáte.

Budete potřebovat:

  • balíček listového těsta nebo stejné množství těsta vyrobeného doma
  • 200 gramů sýra s bílou plísní (Hermelín, Brie, Camembert a podobně)
  • 250 gramů husté kysané smetany
  • čerstvé špenátové nebo mladé pampeliškové listy
  • čerstvé klíčky česneku, pokud je neseženete, vemte za vděk jarní cibulkou
  • 5 vajec uvařených natvrdo
  • 2 vejce čerstvá

Postup přípravy:

  • Listové těsto rozválejte na pečícím papíru a is papírem vložte do formy.
  • Na několika místech těsto propíchněte vidličkou.
  • Na těsto rozložte špenát, plátky sýru a vajec, osolte a opepřete.
  • Vajíčka ozdobte výhonky česneku nebo špetkou nakrájené jarní cibulky.
  • Vše přelijte směsí z kysané smetany, syrových vajec a dochuťte bylinkovou solí.
  • Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 35 minut.
koláč s vaječnou náplní a kousky slaniny
Zdroj foto: thekitchn.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.