Waldorfský salát s řapíkatým celerem, hrozny a jablky

Waldorfský salát s řapíkatým celerem, hrozny a jablky
Příprava: 15 minut Počet porcí: 3

Mimo polévky si můžete připravit i lahodný, svěží a lehký salát z řapíkatého celeru. Tento recept je slavným kouskem z hotelu Waldorf Astoria.

Ingredience:

  •  6 lžic majonézy (nebo bílého jogurtu) 
  • 1 lžíce citronové šťávy 
  • ½ lžičky soli
  • špetka čerstvě namletého černého pepře 
  • 2 sladká jablka 
  • 1 hrnek červeného hrozna bez pecek (nebo ¼ hrnku rozinek) 
  • 1 hrnek řapíkatého celeru (nakrájeného na malé kousky)
  • 1 hrnek nasekaných, zlehka opražených vlašských ořechů 
  • ledový salát 

Postup:

  • Ve středně velké míse si smíchejte majonézu (jogurt), citronovou šťávu, sůl a pepř.
  • Přimíchejte oloupaná, na kostičky nakrájená jablka, na tenké plátky nakrájený celer, na poloviny nakrájené hrozno a ořechy. 
  • Podávejte na listu ledového salátu. 
Waldorfský salát
Zdroj: simplyrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.